Відкриття проекту "Бабин Яр у пам'яті поколінь" - 30 Вересня 2016 - Музей Шолом-Алейхема у Києві
Вівторок, 20.12.2016, 17:24
Вітаю Вас Гость | RSS
Змінні експозиції | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 30 » Відкриття проекту "Бабин Яр у пам'яті поколінь"
14:14
Відкриття проекту "Бабин Яр у пам'яті поколінь"

Музей Шолом-Алейхема

Український центр вивчення історії Голокосту

Проект «Бабин Яр в памяті поколінь»

Історії Голокосту та історії трагічних подій у Києві в 1941 році в Бабиному Яру присвячено чимало наукових робіт і досліджень. В образотворчому мистецтві та літературі ця тема підіймається значно рідше. Можливо, для проникнення в тематику однієї з найбільших трагедій ХХ століття, втілення її у візуальних образах митцям необхідна деяка відстороненість, дистанція у часі. Нова доба пропонує сучасне осмислення, новий художньо-філософський підхід до теми Голокосту, пропонує новий погляд на вже існуючі твори.  Тема Бабиного Яру ― проблема настільки значна, що з одного боку лежить в площині матеріального, з іншого ― ірраціонального, що, насправді, важко відображається в словах і конкретних образах.   Тематика Голокосту вимагає від майстра особливої напруги емоцій, душевних сил, творчих зусиль. В проекті «Бабин Яр в пам’яті поколінь» представлено твори образотворчого мистецтва і літературні твори.

Прорив у створенні робіт на тему Бабиного Яру може дати тільки глибинне осмислення, щирі емоції і талант виконавця.  У виставковій залі Музею Шолом-Алейхема експонуються твори відомих українських та закордонних митців.

28 вересня о 16.00 у Музеї Шолом-Алейхема виставку було відкрито. Вже не вперше усі гості не відразу змогли увійти до Музею – наше приміщення замале для всіх бажаючих долучитися.

З імпровізованої трибуни до гостей звернулися:

Директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський, директор  Українсько-ізраїльського  Інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр Альберт Фельдман, виконавчий директор Київської міської єврейської громади Анатолій Шенгайт, учасник програм Українського центру вивчення історії Голокосту, викладач Наум Резніченко. Відкрила урочисту частину завідувач Музею Шолом-Алейхема Ірина Климова.

Після відкриття виставки учнів запросили до експозиції на екскурсію по Музею Шолом-Алейхема.

 


Переглядів: 64 | Додав: iklim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Музей Шолом-Алейхема © 2016
філія Музею Історії Києва
facebook