П`ятниця, 08.09.2017, 23:15
Вітаю Вас Гость | RSS
Змінні експозиції | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 23 » Презентація книги "Архитектор Иосиф Каракис"
16:42
Презентація книги "Архитектор Иосиф Каракис"

17 листопада 2016 р. у Музеї Шолом-Алейхема відбулася презентація книги «Архитектор Иосиф Каракис» (презентація проводилася мовою оригіналу). Презентував видання автор – Олег Юнаков.
Про автора: Олег Юнаков, ІТ-архітектор, дослідник історії Києва, автор понад 1000 статей у Вікіпедії. Народився в Києві, після навчання в київській школі отримав дві вищі освіти з комп'ютерної архітектури за кордоном, в Ізраілі та Сполучених Штатах Америки. Живе і працює в Сполучених Штатах Америки.
Про видання: Нове видання побачило світ у жовтні 2016 року в видавництві «Алмаз» (м. Нью-Йорк) під авторством Олега Юнакова і редагуванням доньки архітектора, Ірми Каракіс. Праця рецензована доктором архітектури, професором М. Дьоміним, кандидатом архітектури І. Безчастновою, кандидатом архітектури Г. Берковичем і рекомендована до друку Президією Академії архітектури України.
У книзі висвітлено життя та творчість одного з найяскравіших українських радянських зодчих, автора понад 4700 будівель за типовими проектами Йосипа Юлійовича Каракіса. Зокрема, видання містить інформацію про Національний музей історії України, ресторан «Динамо», дитячий садок «Орлятко» та інші громадські, промислові та житлові будівлі, що були побудовані на території колишнього СРСР.
Багаторічне фундаментальне дослідження базується на матеріалах із сімейного архіву архітектора, державних архівів і фондів бібліотек України, зокрема фондах Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного.  Під час роботи над книгою автором було відвідано багато країн, де він спілкувався із учнями архітектора. 
У видання ввійшли нові дані та унікальна інформація про діяльність Йосипа Каракіса, що раніше була доступна обмеженому колу людей. Матеріал викладено за хронологічним принципом і включає велику кількість проектів, малюнків, планів, світлин здійснених об'єктів, а також особистих документів і фотографій (всього понад 1100 ілюстрацій), значна частина яких публікується вперше.
Видання розраховане на архітекторів, студентів архітектурно-будівельних вузів й широке коло читачів, які цікавляться історією архітектури радянського періоду.

Йосип Каракіс всю свою творчу енергію вклав в архітектурні проекти. Він був художником в архітектурі, а не розробником поповерхових планів та конструкцій. Навряд чи визначні митці радянської доби могли вільно втілювати свої ідеї в реальне життя. Тим не менш, творчий доробок Каракіса представляє не аби-яку цінність для розвитку вітчизняного містобудівництва.

Монографія, присвячена життю та творчості видатного майстра  -  це можливість долучитися до історії української архітектури.

Треба зазначити, що, не зважаючи на досить високу ціну видання, книги розкуповувалися просто на презентації. В книгарнях Києва монографія має коштувати значно дорожче.

Про великий інтерес до теми свідчили безліч питань, які присутні гості задавали Олегу Юнакову. Він, в свою чергу, преміював найкращі питання фірмовими чашками з портретом Й. Каракіса та пам’ятними авторучками. Це було зворушливо і дуже приємно.

На презентації книги Олег Юнаков розповів про свій надзвичайний інтерес до архітектурних та інженерних пам’яток Києва.

 Сподіваємося, що автор вже працює над новою монографією, презентацію якої він також проведе в Музеї Шолом-Алейхема.

 

Додаткова інформація про книгу доступна: https://karakisblog.wordpress.com

Телефон для довідок (044) 235-17-34

 

 

Переглядів: 223 | Додав: iklim | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Музей Шолом-Алейхема © 2017
філія Музею Історії Києва
facebook